Coş de cumpărături0
Home FURAJARE PASARI PREPELITE Furaj pentru prepelite ouatoare - sac 10 kg
Prepelita RETETE PENTRU FURAJAREA IN GOSPODARIE A PREPELITELOR
 
PREPELIŢE 0-3 săpt. 3-7+ săpt. 7+ săpt. 7+ săpt.
Componentă Starter pui Creştere tineret Ouătoare Jumbo/Faraon
Pmx-P Macropremix tip P 2,50% 2,50% 2,50% 2,50%
CPV Concentrat prot. vegetal 2,50% - - 2,50%
Calciu furajer (nevitaminizat) 1,50% 1,50% 7,50% 7,50%
Şrot de soia 44,00% 36,00% 33,00% 31,00%
Porumb 38,50% 48,00% 41,00% 40,00%
Grâu 10,00% 10,00% 15,00% 15,00%
Ulei (de floarea soarelui) 1,00% 2,00% 1,00% 1,50%

Furaj pentru prepelite ouatoare - sac 10 kg

Furaj_pentru_pre_503cb3a0d2f7f.jpg


Prețul : 25,00 lei


intreaba
Descriere
 

FURAJE PENTRU PREPELITE

U.M.

Starter

1-21 zile

Creştere

21+ zile

Sacrificare

Ouătoare

Reproducţie

Ouătoare

XXL

Energie metabolizabilă

(INRA88)

Kcal/kg

2.834,750

2.983,281

2.737,281

2763,031

Umiditate

%

12,429

12,558

11,944

11,783

Proteină

%

25,652

21,351

20,027

20,511

Materie grasă

%

3,258

4,421

3,205

3,656

Materie minerală

%

6,661

6,165

11,932

11,941

Celuloză

%

3,944

3,554

3,339

3,306

Acid linoleic

%

1,676

2,313

1,646

1,899

Calciu

g / kg

11,134

10,829

34,137

34,155

Fosfor (disponibil)

g / kg

4,049

3,996

4,014

4,018

Sodiu

%

0,152

0,151

0,151

0,151

Clor

%

0,223

0,223

0,222

0,222

Potasiu

%

1,125

0,950

0,884

 

Metionină

g / kg

5,322

4,659

4,445

4,486

Metionină + Cistină

g / kg

9,758

8,505

8,079

8,15

Lizină

g / kg

14,501

11,729

10,873

11,053

Treonină

g / kg

9,846

8,172

7,611

7,779

Performanţele cele mai bune se obţin de la prepeliţe crescute de la eclozare până la maturitate cu aceste furaje şi obţinute din suşe selecţionate, crescute cu acest tip de furaj. Desigur, ca orice furaj, şi aceste nutreţuri combinate pentru prepeliţe îşi demonstrează calităţile în circa 3-4 săptămâni de la administrare, relativ indiferent de furajarea anterioară. [Similar la oameni - o masă bună nu îngraşă un om slab, dar o lună de zile de alimentaţie calculată dedicat împreună cu un nutriţionist exceptional şi administrată corect cu siguranţă va oferi rezultate pe măsură].
Important!
În cazul în care schimbaţi un tip de furajare cu un altul, vă recomandăm să nu faceţi o tranziţie bruscă, ci o tranziţie "în trepte", astfel:

- în prima zi, două treimi furaj "vechi" amestecat omogen cu o treime furaj "nou"

-  a doua zi, o jumătate de furaj "vechi" amestecat cu o jumătate de furaj "nou"

- a treia zi, o treime furaj "vechi" amestecat omogen cu două treimi de furaj "nou"

- din a patra zi, tranziţia este completă şi se administrează doar noul tip de furaj.

Flora microbiană din sistemul digestiv al păsărilor (şi al mamiferelor de altfel, inclusiv al oamenilor) este formată din peste 200 de tipuri de bacterii, unele formând populaţii dominante (uzual lactobacili şi enterobacterii), altele subdominante (uzual streptococi şi enterobacterii nespecifice speciei) şi altele pasagere. Flora digestivă bună are un rol esenţial în digestia proteinelor, lipidelor şi a glucidelor,şi echilibrul dintre cele trei tipuri de populaţii microorganisme este esenţial pentru evoluţia şi randamentul păsărilor. În funcţie de cantitatea şi calitatea diferenţelor dintre furajarea anterioară şi furajarea nou introdusă, o modificare bruscă a furajării poate determina schimbări radicale ambientale specifice în sistemul digestiv, putând implica inhibarea puternică a anumitor populaţii de microorganisme în detrimentul altora. Aceste modificări se reflectă în malabsorbţii ale nutrienţilor, în SMZ-uri negative şi randamente slabe la ouat (în cazul femelelor).  Pentru a evita potenţialul risc reprezentat de o asemenea tranziţie bruscă de furajare, vă recomandăm să aplicaţi tranziţia de furajare "în trepte" descrisă mai sus.

Distribuie pe: