Coş de cumpărături0
Home FURAJARE PASARI PREPELITE Srot de floarea soarelui - sac de 30 kg
Prepelita RETETE PENTRU FURAJAREA IN GOSPODARIE A PREPELITELOR
 
PREPELIŢE 0-3 săpt. 3-7+ săpt. 7+ săpt. 7+ săpt.
Componentă Starter pui Creştere tineret Ouătoare Jumbo/Faraon
Pmx-P Macropremix tip P 2,50% 2,50% 2,50% 2,50%
CPV Concentrat prot. vegetal 2,50% - - 2,50%
Calciu furajer (nevitaminizat) 1,50% 1,50% 7,50% 7,50%
Şrot de soia 44,00% 36,00% 33,00% 31,00%
Porumb 38,50% 48,00% 41,00% 40,00%
Grâu 10,00% 10,00% 15,00% 15,00%
Ulei (de floarea soarelui) 1,00% 2,00% 1,00% 1,50%

Srot de floarea soarelui - sac de 30 kg

Srot_de_soia_503cb061a4155.jpg
Şrotul de floarea soarelui este a doua resursă vegetală proteică din furaj, după şrotul de soia. Şrotul de floarea soarelui diferă calitativ, din păcate, foarte mult de la o sursă de aprovizionare la alta; caracteristicile unui şrot bun sunt: 30% - 40% proteină brută [în funcţie de tratamentul aplicat seminţelor înainte de procesare: dacă înainte de extracţia uleiului seminţele sunt supuse unui proces de decorticare totală, conţinutul şrotului rezultat după extragerea uleiului poate atinge valoarea de 40%; dacă decorticarea seminţelor se face parţial, şrotul rezultat are o proteină brută în jur de 30%], celuloză 17% [variază între 13% celuloză în cazul decorticării totale a seminţelor şi 24% celuloză, când nu se face deloc decorticarea seminţelor], umiditate medie 7,5%, ulei 1,1% (caz opus: a circulat la un moment dat un lot de şrot provenit din Bulgaria care avea doar 7% proteină brută).

instoc.gif

Prețul : 55,00 lei


intreaba
Descriere

Şrotul de floarea soarelui este a doua resursă vegetală proteică din furaj, după şrotul de soia. Şrotul de floarea soarelui diferă calitativ, din păcate, foarte mult de la o sursă de aprovizionare la alta; caracteristicile unui şrot bun sunt: 30% - 40% proteină brută [în funcţie de tratamentul aplicat seminţelor înainte de procesare: dacă înainte de extracţia uleiului seminţele sunt supuse unui proces de decorticare totală, conţinutul şrotului rezultat după extragerea uleiului poate atinge valoarea de 40%; dacă decorticarea seminţelor se face parţial, şrotul rezultat are o proteină brută în jur de 30%], celuloză 17% [variază între 13% celuloză în cazul decorticării totale a seminţelor şi 24% celuloză, când nu se face deloc decorticarea seminţelor], umiditate medie 7,5%, ulei 1,1% (caz opus: a circulat la un moment dat un lot de şrot provenit din Bulgaria care avea doar 7% proteină brută). Cu cât nivelul de proteină brută conţinut este mai mare, cu atât şrotul este mai bun pentru furajarea prepeliţelor. Proteina din şrotul de floarea soarelui are un conţinut mai scăzut de lizină faţă de şrotul de soia, dar e mai bogată în aminoacizi cu sulf şi în minerale (mai ales calciu şi fosfor). Cu cât nivelul de celuloză al şrotului de floarea soarelui este mai scăzut, cu atât este mai bun pentru furajarea prepeliţelor (nivelul de celuloză din furaj este foarte important mai ales la puii şi tineretul de prepeliţă, de aceea reţetele pentru aceste categorii de vîrstă nu conţin şrot de floarea soarelui).
Preţul şrotului de floarea soarelui variază în funcţie de sursa de aprovizionare şi de cantitatea achiziţionată Se găseşte la fabricile şi unităţile de procesare de profil, precum fabricile de ulei din ţară, dar şi în târgurile de animale. Se comercializează însăcuit la saci de 20 - 45 kg , dar în târgurile de animale se vinde şi vărsat, la kilogram - întrebaţi comercianţii, deseori nu aduc cu ei dar vă pot onora comenzi - vă sfătuim să intraţi în vorbă cu comercianţii chiar dacă la prima vedere par sa nu aibă şrot la vânzare).

Distribuie pe: