Pune o întrebare

Srot de floarea soarelui - sac de 30 kg

Şrotul de floarea soarelui este a doua resursă vegetală proteică din furaj, după şrotul de soia. Şrotul de floarea soarelui diferă calitativ, din păcate, foarte mult de la o sursă de aprovizionare la alta; caracteristicile unui şrot bun sunt: 30% - 40% proteină brută [în funcţie de tratamentul aplicat seminţelor înainte de procesare: dacă înainte de extracţia uleiului seminţele sunt supuse unui proces de decorticare totală, conţinutul şrotului rezultat după extragerea uleiului poate atinge valoarea de 40%; dacă decorticarea seminţelor se face parţial, şrotul rezultat are o proteină brută în jur de 30%], celuloză 17% [variază între 13% celuloză în cazul decorticării totale a seminţelor şi 24% celuloză, când nu se face deloc decorticarea seminţelor], umiditate medie 7,5%, ulei 1,1% (caz opus: a circulat la un moment dat un lot de şrot provenit din Bulgaria care avea doar 7% proteină brută).
Srot_de_soia_503cb061a4155.jpg