Coş de cumpărături0
Home

Bine aţi venit!

afla acumAm plecat la drum cu gândul că dacă tot nu ne putem imagina un mic dejun delicios fără miros îmbietor de ouă proaspăt gătite, să folosim cele mai grozave ouă pentru gătit. Ouă proaspete, care să nu ne umple arterele încet şi sigur cu colesterol şi care să ne ofere zi de zi un aport darnic de vitamine şi minerale într-un mod natural, fără multivitamine şi minerale sintetice de prin farmacii. Poate cel mai important criteriu, totuşi, pleacă de la faptul că suntem tare pretenţioşi în privinţa gustului alimentului nostru preferat şi recunoaştem: da, adorăm dimineţile perfecte! Ne-am îndrăgostit de gustul mâncărurilor şi minuturilor cu ouă de prepeliţă, fie că e vorba de omlete / păpărade, ochiuri, ouă fierte, ouă marinate, pâine cu ou / frigănele, sandwich-uri calde cu ou de prepeliţă şi alte minunăţii şi delicatese care fac viaţa frumoasă.

În viaţă lucrurile iau întorsături neaşteptate şi deseori paşii te poartă pe cărări nebănuite. Ceea ce iniţial a fost gândit ca o sursă de hrană destinată consumului propriu s-a tranformat rapid într-o mică iniţiativă privată, graţie prietenilor care au popularizat prin e-mail-uri călătoare intenţiile noastre – am fost surprinşi să constatăm că suntem repede căutaţi de persoane pe care nu le cunoscusem, care ne găsiseră prin recomandări ale altor persoane care de asemenea nu le cunoşteam, şi care doreau să încerce ouăle de prepeliţă. Pui de prepelita 1 zi - 02Unii vroiau sa le consume crude, pentru tratament, majoritatea vroiau să renunţe la ouăle "industriale" din supermarketuri şi căutau să găsească o sursă de ouă crescute gospodăreşte, sănătos şi curat, şi care să le fie la îndemână oricând au nevoie. Astfel am avut primii clienţi din Braşov cărora le preluam comenzile şi le livram cu entuziasm ouă proaspete şi gustoase, şi de prepeliţă şi de găină, după preferinţele fiecăruia.Unii au venit şi ne-au vizitat (chiar împreună cu copii, ca la zoo), au văzut condiţiile în care creştem păsările, cum le hrănim şi cum apar ouăle pe care le cumpără, ba chiar şi-au luat chiar ei direct de la sursă ouă cu ocazia vizitei. Uşa noastră este permanent deschisă tuturor şi ne bucurăm de fiecare dată când cunoaştem oameni preocupaţi de calitatea şi prospeţimea produselor pe care le mănâncă zi de zi. Sunt aceiaşi cu cei care preferă să îşi găsească pe cineva care să le furnizeze lapte de vacă proaspăt şi natural direct acasă decât să cumpere lapte procesat din supermarket, şi au "abonamente" la lapte cu zile anume de livrare – sigur ştiţi la ce ma refer, oameni care pun preţ pe sănătatea lor şi au grijă şi se simt responsabili de sănătatea familiei, mai ales a copiilor lor.

Urmarea a decurs oarecum firesc şi am fost duşi de val... Ne-au cunoscut, au fost încântaţi şi de modul în care ne îngrijim păsările şi de calitatea produselor cumpărate (fie că e vorba de ouă proaspete, fie de prepeliţe, găini sau raţe proaspăt sacrificate [exclusiv la comandă] şi pregătite gata de gătit) şi de uşurinţa de a comanda de la noi (cu un simplu telefon se face solicitarea iar noi livrăm la domiciliu în Braşov şi în zonă) şi ne-au recomandat colegilor de serviciu, prietenilor, rudelor, cunoştinţelor... Ştiţi cum este, când te încântă ceva, povesteşti tuturor cu plăcere despre asta! Faptul că am reuşit să creştem atât de frumos prin clienţii care ni s-au fidelizat rapid şi prin recomandările acestora ne bucură, ne onorează dar ne şi obligă în acelaşi timp. Ne obligă să ţinem sus toate atuurile care ne disting faţă de ceilalţi şi ne dau elan să evoluăm. Poate acesta este cel mai frumos lucru pe care l-aş putea spune despre noi – animaţi de bună credinţă, deschidere şi entuziasm, ne străduim mereu să evoluăm, să devenim mai buni decât am fost ieri. Îmi amintesc de o reclamă care conţinea un slogan simplu şi la obiect, care a rezonat foarte bine cu gândurile şi intenţiile noastre: "We're number two. We try harder", sau în traducere: "Suntem pe locul doi. Noi ne străduim mai tare". Nu suntem nici pe departe cei mai mari crescători de prepeliţe, dar suntem dornici să arătăm că şi în România se poate altfel. Se pot trata cei care apelează la noi pentru a ne cumpăra produsele cu aceeaşi grijă, corectitudine, respect şi bune intenţii aşa cum dorim să fim şi noi trataţi atunci când dorim să cumpărăm la rândul nostru. Şi nu este vorba doar de cumpărat, cel mai bine o ştiu crescătorii de prepeliţe care apelează frecvent la noi pentru ajutor, sfaturi şi îndrumare şi cărora le oferim cu dragă inimă sprijin chiar dacă ştim că nu există intenţii de colaborare directă din partea acestora. Suntem nu doar deschişi şi pasionaţi, ci şi corecţi şi apreciem pe toţi cei ce ne respectă tratându-ne cu respect. Am aprecia, de exemplu, o persoană care să ne spună din start că nu ne doreşte drept parteneri, ci doar să îi oferim consultanţă gratuit, decât o persoană care să spună altceva decât gândeşte. Desigur, ne onorează finalurile în care suntem preferaţi pentru colaborare, dar dorim ca aceste decizii din partea dumneavoastră să vină din inimă, şi nu din vreo constrângere (explicită sau nu, de genul "oferim consultanţă gratuită [doar] clienţilor noştri"). Nu credem în relaţii care implică nemulţumiri ale vreuneia din părţi şi ne străduim să tratăm fiecare client, fiecare comandă şi fiecare interacţiune cu dumneavoastră, crescători, viitori crescători, consumatori de ouă gustoase şi de carne adevărată astfel încât să fiţi încântaţi de relaţia cu noi. Dumneavoastră sunteţi cea mai bună recomandare a noastră!

Suntem o microfermă şi vrem să rămânem o microfermă. Nu vrem hale de producţie industrială şi nici sisteme de creştere intensivă a păsărilor. Punem mare accent pe calitate, şi această idee nu este un "clişeu la modă" care "dă bine să fie spus". Pentru noi, accent pe calitate înseamnă că lucrăm cu nutriţionişti specializaţi în nutriţie animală împreună cu care am creat şi dezvoltat variante de furajare non-industrială care să asigure balanţa perfectă de nutrienţi de care au nevoie păsările noastre pentru a se dezvolta armonios, firesc şi echilibrat. Este similară grijei pe care părinţii o poartă copiilor lor. Utilizăm cele mai bune ingrediente în prepararea furajelor şi spre diferenţă de majoritatea covârşitoare a celorlalţi crescători de prepeliţe, noi am decis să nu facem niciun fel de rabat de la calitate şi am eliminat cu mult timp în urmă furajele care conţin materii prime nerecomandate, de genul făinei de peşte. E ca şi cum am fi înlocuit margarina din frigiderul familiei cu unt adevărat: oferim ce este mai bun, pentru a obţine ce este mai bun!

Accent pe calitate, pentru noi, înseamnă şi investiţii constante în calitatea vieţii păsărilor noastre. Păsările care permit creşterea la curte (găini, raţe, bibilici...) sunt crescute la sol, gospodăreşte ("ca la ţară", cum se spune), sunt hrănite cu boabe de porumb, grâu, verdeaţă şi furaj şi ouă în cuibare special amenajate, pe paie, aşa cum o fac de când e lumea. Prepeliţele, fiind specie de vânat şi având anumite restricţii specifice de ambient, din păcate nu pot fi crescute la sol în condiţii sanitare şi de biosecuritate acceptabile. [Colaborăm cu o asociaţie de protecţia animalelor care are parteneriate în Germania şi cu medici veterinari parteneri pentru crearea unui sistem de creştere la sol care să rezolve problema separării imediate a dejecţiilor de prepeliţe şi mai ales de ouă – prepeliţele nefăcând ouă în cuibare, ci pe unde apucă, pe şi printre propriile dejecţii -, dar deocamdată cercetările comune nu au dus la găsirea unui rezultat viabil care să întrunească cerinţele de biosecuritate a produselor pentru a putea avea siguranţa că oferim cele mai sigure ouă de casă ca acum.] Creştem prepeliţele în cele mai performante cuşti special create pentru ele, cu separaţie imediată a dejecţiilor de ouăle produse printr-un sistem de podea dublă, şi am investit mult în soluţii care să permită respectarea unor standarde de igienă care surclasează orice altă crescătorie de prepeliţe din judeţul Braşov. Altfel spus, ne mândrim cu cele mai grozave ouă de prepeliţă din zonă – şi calitativ, prin conţinutul lor de nutrienţi, şi sub aspectul nivelului de siguranţă alimentară.