Coş de cumpărături0
Home CRESTEREA PREPELITELOR Cresterea puilor de prepelita

Cresterea puilor de prepelita

Furaj pentru puii de prepeliţe (până la 21 de zile)

Porumb 38,5%
Şrot de soia 44,0%
Grâu 10,0%
Carbonat de calciu 1,5%
Ulei de floarea soarelui 1,0%
Macropremix tip P 2,5%
Concentrat proteic vegetal 2,5%Fiecare premix are propriile sale specificaţii tehnice şi proprii parametri nutriţionali; nu veţi întâlni două premixuri identice. Fiecare premix necesită o combinaţie specifică, proprie, pentru a realiza furajul optimizat pentru o anumită specie, rasă şi în conformitate cu specificul de varstă a prepeliţelor. Cerinţele nutriţionale specifice prepeliţelor diferă semnificativ de cerinţele specifice găinilor, curcilor etc. prin urmare furajul optimizat pentru o altă specie NU este bun pentru prepeliţe. Furajul pentru găini ouătoare NU este recomandat pentru furajarea prepeliţelor!

Atenţie la manevrarea materiilor prime şi a produselor care conţin coccidiostatic. Coccidioza este o infecţie cu paraziţi protozoari - coccidia - care se răspândeşte de la un animal la altul prin contactul cu fecale (dejecţii) infectate sau ingerarea de ţesut infectat. Primul simptom este diareea, care în cazurile severe se poate transforma în diaree cu sânge. Administrarea unui furaj în perioada de început care conţine coccidiostatic (cu rolul de prevenţie, întrerupe ciclul de viaţă a eimeriei – nu este un coccidiocid cu rol curativ) dezvoltă păsărilor o rezistenţă la coccidioză în cazul expunerii la o infecţie de intensitate medie, declanşând răspunsul imunitar al păsărilor. La prepeliţele adulte însă generează o "castrare chimică" – vă recomandăm să nu permiteţi contactul între materia primă sau furajul final pentru pui cu coccidiostatic şi prepeliţele adulte (inclusiv furajul acestora). Spălaţi şi uscaţi cu mare atenţie instrumentarul folosit şi spălaţi-vă pe mâini de fiecare dată după ce lucraţi cu produse cu coccidiostatic. Din aceeaşi cauză, nu e recomandat să folosiţi aceeaşi spatulă pentru administrarea hranei puilor, a tineretului şi a adultelor.

Nu utilizaţi aceasta calculatie cu alte premixuri – riscaţi inutil expunând animalele unei alimentaţii defectuoase si va asumaţi riscurile şi toate pagubele rezultate (de la decese accelerate ale prepeliţelor la dezvoltări cu deficienţe, tulburări comportamentale (comportament apatic cronic, întârzieri de ouat, ouat nesatisfăcător etc.) şi alte devianţe de la curba maximă de eficacitate a crescătoriei).

Pentru o dezvoltare cat mai buna a puilor de prepelita,acestora li se administreaza un supliment nutritiv sub forma de vitamina buvabila, pana la 21 de zile.

Anka-Vet Vitamine-CH
soluţie orală a.u.v., supliment nutriţional
Descriere
Este un complex de vitamine, aminoacizi şi minerale chelatate, pentru administrare orală la păsări, porcine, bovine, cabaline, ovine şi capre.
Indicaţii
Este un complex de multivitamine, aminoacizi esenţiali şi minerale chelatate, pentru administrare orală la păsări, porcine, bovine, cabaline, ovine şi caprine. Produsul este indicat în toate stările fizilogice (creştere accentuată, gestaţie, lactaţie), în stările în care necesarul de vitamine, aminoacizi şi minerale din organism sunt mărite;
De asemenea, este indicată în stările de stress (de ex. transport, lotizări, schimbarea furajării, vaccinări, condiţii meteorologice extreme), în bolile infecţioase sau parazitare ca tratament suplimentar, stări de convalescenţă, în stări diareice, sau în diferite hipovitaminoze.
Mod de administrare şi doze
Păsări: 50 ml/ 100 litri apă de băut,
Bovine, cabaline: max. 8 –10 ml/ animal.
Porcine: max. 50 ml/ 100 litri apă de băut,
Ovine, capre şi viţei: 1 ml pentru fiecare 25 kg m.c.