Coş de cumpărături0
Home PREPELITE Prepelite ouatoare Prepelite pentru oua si carne - Coturnix Coturnix Standard

Prepelite vii

Prepelitele vii (pui, adulte) nu se pot expedia prin curier,  va trebui sa le ridicati personal de la noi, sau le livram noi la destinatie!

Prepelite pentru oua si carne - Coturnix Coturnix Standard

Prepelite_pentru_503dd76cb9894.jpg
Polar.jpg503dd84c1f98c.jpg
Tuxedo.jpg503dd810daa8f.jpg
Prepeliţele la vârsta de 6+ săptămâni se vând sortate în funcţie de sex şi de specia / subspecia / varietatea (coloritul) pe care îl doriţi.


Prețul : 13,00 lei


intreaba
Descriere
Prepeliţe ouătoare 1 zi 3 săpt. 6+ săpt. 6+ săpt.
nesortate nesortate sortate 1M + 3F femele
1-200 buc. 2,00 lei 3,50 lei 10,00 lei 11,00 lei
201-500 buc. 1,80 lei 3,10 lei 9,00 lei 10,00 lei
501-1.000 buc. 1,50 lei 2,80 lei 8,00 lei 9,00 lei
1000+ buc. 1,00 lei 2,40 lei 7,00 lei 8,00 lei


Prepeliţele la vârsta de 6+ săptămâni se vând sortate în funcţie de sex şi de specia / subspecia / varietatea (coloritul) pe care îl doriţi.
Suntem monitorizaţi sanitar-veterinar (inclusiv cu raportări bisăptămânale către DSVSA Braşov) şi reprezentanţii DSVSA prelevă periodic probe pentru analize de laborator. Toate prepeliţele noastre sunt verificate periodic (uzual: verificare săptămânală) de către cel puţin un medic veterinar. Loturile programate pentru livrare în viu sunt verificate de medicul veterinar înainte de livrare. Contra cost (15 lei), loturile de prepeliţe achiziţionate de la noi vin însoţite de documente care atestă verificarea ante-vânzare şi avizul de transport al acestora la destinaţie. Pentru achiziţii de peste 400 de prepeliţe oferim acest serviciu (şi documentele aferente) gratuit. Indiferent de cantitatea achiziţionată, se oferă documente fiscale de provenienţă pentru prepeliţele noastre, ca de altfel pentru toate produsele noastre.
Preţurile prepeliţelor sunt relaţionate de sortimentul dorit, vârsta acestora, sexul lor (unde este aplicabil: la cele de peste 6 săptămâni, care sunt la vârsta la care sunt corect sortabile) şi cantitatea dorită.
Se aplică preţurile din tabelul menţionat aici. Preţul afişat de magazinul virtual este per bucată şi nu diferenţiază paliere de preţuri diferite în funcţie de cantităţi. Comandaţi cantitatea dorită şi vom opera manual corecţia de preţ (şi suma de achitat) astfel încât să corespundă preţurilor din tabel.
Prepeliţele se livrează de la sediul Microfermei de prepeliţe Braşov sau, contra cost, la destinaţie prin livrare personală efectuată de către noi. Prepeliţele vii, indiferent de vârstă, nu se pot expedia prin curier rapid. În cazul în care operaţi comenzi pe site de prepeliţe vii cu livrare prin curier, se va opera comanda în condiţii de livrare Ex Works Microferma (cu ridicare de la Microferma) sau se va opera livrarea comenzii prin curier exclusiv prepeliţele vii.

Prepeliţe pentru ouă şi carne:

Coturnix coturnix (prepeliţa comună, greşit cunoscută la noi ca "prepeliţa japoneză")
Coturnix japonica (cunoscută în România ca prepeliţa "auriu de Manciuria")
Coturnix japonica - suşa germană
Coturnix ypsilophora (cunoscută la noi ca "prepeliţa tibetană")
Coturnix ypsilophora - varietatea tuxedo
Coturnix ypsilophora - varietatea polar

Prepeliţe pentru carne şi ouă:

Coturnix japonica varietatea Jumbo Gold (cunoscută în ţară sub denumirea "faraon", cu specificaţia că am întâlnit nenumărate confuzii neintenţionate şi -din păcate -  multe intenţionate ale / cauzate de crescători de prepeliţe din România între această varietate Coturnix japonica var. Jumbo Gold, Coturnix japonica standard (auriul de Manciuria standard, care este semnificativ mai mic şi cu alt randament de ouat) şi chiar şi cu Coturnix coturnix (prepeliţa comună standard))
Coturnix japonica - varietatea Jumbo White
Coturnix coturnix - varietatea Jumbo [suşă indisponibilă momentan]
Coturnix ypsilophora - varietatea Jumbo [suşă indisponibilă momentan]

Diferenţa dintre prepeliţele crescute preponderent pentru ouă şi prepeliţele crescute preponderent pentru carne:

1. Prepeliţele pentru ouă ating o masă (popular: greutate) medie între 300 şi 400 de grame la maturitate deplină (10-12 săptămâni), prepeliţele pentru carne ating o masă medie între 400 şi 500 de grame la aceeaşi vârstă. [valabil pentru creştere în condiţii ambientale şi sanitare corecte şi cu furajare premium dedicată şi diferenţiată pe paliere de vârstă].

2. Prepeliţele pentru ouă fac ouă cu o masă medie între 10 şi 14 grame / ou, prepeliţele pentru carne fac ouă cu o masă medie cuprinsă între 13 şi 19 grame / ou. La ouăle de Jumbo (faraon) veţi întâmpina frecvent probleme cu ambalarea, caserolele uzuale pentru ouă de prepeliţă din România fiind prea mici pentru ouă atât de mari; se pot însă transporta excelent în ambalajele speciale pentru transport ouă de prepeliţă şi pot fi incubate folosind tăvile de incubat (ramele de incubat, sitele de incubat) ale sistemelor automate de întoarcere a ouălor de prepeliţă din incubatoarele din clasa de incubatoare MFP.

3. Frecvenţa medie a ouatului la prepeliţele ouătoare este între 80% şi 110% (în funcţie de vârsta prepeliţelor, de calitatea furajării [de la stadiul de pui până la stadiul adult], de anotimp, de ambient, factori de stres etc.), faţă de frecvenţa medie a ouatului la prepeliţele pentru carne, care este de 70% - 75%.

4. La acelaşi raport de masculi - femele şi aceeaşi vârstă, rata de eclozare din total ouă incubate este în medie 80% la prepeliţele ouătoare şi 70% la prepeliţele pentru carne.

5. Prepeliţele ouătoare se maturizează mai repede decât cele pentru carne, din acest motiv recomandăm să hrăniţi cu furaj dedicat pentru tineret de prepeliţă (special pentru dezvoltare corporală şi dezvoltare masă musculară) prepeliţele pentru ouă până la 6-7 săptămâni şi prepeliţele pentru carne până la 8-9 săptămâni. Restul formulelor de furajare şi perioadelor de administrare sunt identice.

6. Densitatea recomandată pentru prepeliţele pentru carne este de aproximativ 70% faţă de densitatea recomandată pentru prepeliţele ouătoare. Altfel spus, într-un loc în care puteţi ţine 10 prepeliţe ouătoare adulte vă încap 7 prepeliţe adulte pentru carne. Prepeliţele pentru carne pot fi crescute acceptabil în cuştile standard pentru prepeliţe, însă vă recomandăm atât pentru prepeliţele ouătoare cât şi pentru prepeliţele Jumbo Gold / faraon cuştile pentru prepeliţe din liniile noi de fabricaţie, care sunt mai înalte şi mai ergonomice decât modelele vechi (front colector de ouă extins, hrănitori mult mai încăpătoare etc.)

Distribuie pe: