Coş de cumpărături0
Prepelita RETETE PENTRU FURAJAREA IN GOSPODARIE A PREPELITELOR
 
PREPELIŢE 0-3 săpt. 3-7+ săpt. 7+ săpt. 7+ săpt.
Componentă Starter pui Creştere tineret Ouătoare Jumbo/Faraon
Pmx-P Macropremix tip P 2,50% 2,50% 2,50% 2,50%
CPV Concentrat prot. vegetal 2,50% - - 2,50%
Calciu furajer (nevitaminizat) 1,50% 1,50% 7,50% 7,50%
Şrot de soia 44,00% 36,00% 33,00% 31,00%
Porumb 38,50% 48,00% 41,00% 40,00%
Grâu 10,00% 10,00% 15,00% 15,00%
Ulei (de floarea soarelui) 1,00% 2,00% 1,00% 1,50%

Pune o întrebare

Srot de floarea soarelui - sac de 20 kg

Şrotul de floarea soarelui este a doua resursă vegetală proteică din furaj, după şrotul de soia. Şrotul de floarea soarelui diferă calitativ, din păcate, foarte mult de la o sursă de aprovizionare la alta; caracteristicile unui şrot bun sunt: 30% - 40% proteină brută [în funcţie de tratamentul aplicat seminţelor înainte de procesare: dacă înainte de extracţia uleiului seminţele sunt supuse unui proces de decorticare totală, conţinutul şrotului rezultat după extragerea uleiului poate atinge valoarea de 40%; dacă decorticarea seminţelor se face parţial, şrotul rezultat are o proteină brută în jur de 30%], celuloză 17% [variază între 13% celuloză în cazul decorticării totale a seminţelor şi 24% celuloză, când nu se face deloc decorticarea seminţelor], umiditate medie 7,5%, ulei 1,1% (caz opus: a circulat la un moment dat un lot de şrot provenit din Bulgaria care avea doar 7% proteină brută).
Srot_de_soia_503cb061a4155.jpg